turist i tillvaron

Alla inlägg den 22 mars 2011

Av Tina - 22 mars 2011 22:49

Idag har jag och Elin fixat så att hon har:

  • påbörjat inskrivningen på universitetet
  • mensakort
  • kontantkort

Och så har vi shoppat lite på Rossmann (hygienartiklar), H&M (jag kom också ut med några plagg...) och IKEA. På vägen hem åkte vi även förbi matbutiken. Imorgon ska vi gå förbi Bürgeramt och se till att Elin registreras som invånare i Berlin.


Idag har jag även fått veta resultatet i mina två järnvägstentor. Jag tyckte ju att jag kunde mer inför den första tentan, men då hade jag inte riktigt fattat att det gällde att vara snabb. Jag fick 4,0 på den. Det är precis godkänt, men det är godkänt! Och jag såg att det var andra som hade kuggat... Jag var inte sämst alltså :P


Så trots att jag hade klarat den första, hade jag inte så höga förväntningar inför resultatet i den andra, eftersom det kändes så dåligt när jag pluggade inför den. Men jag hade fel. För jag fick 1,7. Det är fucking bra!


Nu är jag lite mer motiverad att göra mitt projektarbete som jag har kvar eftersom jag vet att jag klarat tentan, visserligen den som jag fick 4,0 på, men ändå. Skönt..!

Av Tina - 22 mars 2011 18:00

I samma tidning som artikeln om det personliga varumärket, fanns även en artikel om tidsförhalning. Gissa om jag kände mig träffad. Men jag blev ändå lite besviken av artikeln för den förklarade inte VARFÖR jag tidsförhalar, mer än att jag har problem med självstyrningen alltså... Jag tycker temat är intressant i alla fall. Här kommer en liten sammanfattning av artikeln:


Idag, imorgon, någongång


På fackspråk heter fenomenet ”Prokrastination”, latin för ”förlägga i morgon”. Tidsförhalning är ett medvetet uppskjutande av aktiviteter till en senare tidpunkt.


Svår tidsförhalning är mer än bara bristande lust att arbeta. Ständigt uppskjutande ses ofta som lathet, men tidsförhalning har inget med lathet att göra. Det är snarare ett allvarligt problem med självstyrningen.


Effektivitet kräver god tidsindelning och självdisciplin. Det är inte alla studenter som vet att det är bättre att dela upp arbetet i små delar och de skjuter alltid upp starten.

Den som vet att skriva e-post, surfa eller ringa distraherar ska tex sätta fasta tider när man svarar på mejl. Annars hjälper det att kapa internetförbindningen eller stänga av telefonen några timmar.


5 tips

Tidsmanagement: Dela upp stora mål i små tidsnära etapper och börja direkt med dem.

Prioritering: Gör det viktigaste först.

Realistisk tidsplanering: Planera inte in för lite tid.

Motivation: Pauser och belöningar för framsteg

Kontroll: Be andra personer kontrollera att uppgiften är gjord

Ovido - Quiz & Flashcards