turist i tillvaron

Alla inlägg under april 2011

Av Tina - 19 april 2011 22:57

Här kommer ett litet inlägg om träning innan jag måste gå och lägga mig. Ska upp 7 imorrn...


Jag glömde ju nämligen att skriva igår att jag har var och tränade med Jelly Bears Berlin i lördags. JBB är en löpargrupp på Technische Universität (TU) Berlin, som har sina träningar i Grünewald (stor skog och grönområde) sydväst om Berlin.

Hehe, jag var inte säker på om jag hade kommit rätt först, för jag var den enda under trettio som var där (vi var nog ca 15 personer iaf), men tydligen har de flesta iaf varit studenter och på måndagar (som är den officiella träningsdagen) ska det komma fler studenter. De kanske även vågar sig förbi på torsdagar och lördagar senare.

Det är det här som jag har saknat! Det var jättekul att få springa i grupp igen, peppa och pusha varandra, och hit kommer jag definitivt åka fler gånger!!!


Dessutom var jag på McFit två gånger förra veckan plus idag. I torsdags tex gick jag dit efter min föreläsning. Av nån anledning (typ att Beach 2011 närmar sig...) så har det blivit smockfullt på gymmet, så när jag för tredje gången ville använda ett redskap som var upptaget så ledsnade jag lite och gick hem. Jag vill inte vänta på gymmet - jag vill träna. Lärdom: Gymma inte eftermiddag/kväll. Från och med idag gymmar jag på morgonen! Det var inte alls lika mkt folk och så mycket skönare!


Sist men inte minst var jag och Valentina på en långpromenad/power walk igår. Jag joggade hem till henne, ca 2 km, sen gick vi 7,5 km, sen joggade jag hem sista biten 1,5 km. Totalt 11 km alltså. Vi ska försöka komma iväg iaf varje vecka. Alltid kul med sällskap :)


Och nu börjar dessutom formtoppningen inför 10mila! Jag ska åka hem och springa och jag vill såklart göra en bra insats. Så från och med nu blir det snabba intervaller :D

Av Tina - 18 april 2011 23:00

I tisdags, för en vecka sen nästan..., började det igen. Det märktes att jag var ovan att sitta på föreläsningar för efter 5 timmar var jag helt slut i huvudet. Jag tror att de flesta kurserna motsvarade mina förväntningar faktiskt. Läs vad jag skrev om mina kurser när jad valde de här.


Första vägkursen innehöll inga överaskningar. Jag har haft samma föreläsare förut och vet att han är bra. Men han som har järnvägskursen... alltså... han pratar tyst och sluddrigt, plus att han pratar mycket om vad han tycker om saker och ting och det förvirrar mig. Men första föreläsningen handlade om hur Deutsche Bahn är strukturerat och jag hoppas att det kommer bli bättre framöver.

Andra vägkursen var också ungefär som förväntat. Den kursen innehåller ett grupparbete som jag inte ser fram emot :(

Första geoteknik-kursen överraskade mig ändå lite. Inte innehållsmässigt eller så, men vi ska arbeta mycket mer vid datorerna, beräkna deformationer för byggschakt och sånt, än vad jag hade förväntat mig.

Andra geoteknik-kursen kommer nog bli tuff tyvärr, precis som jag förväntade mig. Men temat är intressant så det känns helt okej ändå. Bara att plugga mer liksom.


Det har såklart hänt mer den här veckan än bara plugg:

I torsdags var det ytterliggare en erasmus-träff, men även denna var tyvärr lite av en besvikelse :(

I lördags fyllde David (fransos) år och hade fest i sin WG. Jag, Elin och Valentina ville skänka något från Sverige och han fick, i brist på fantasi och bättre utbud, en flaska absolut. Tyvärr lyfte festen inte riktigt och jag och Elin hängde med Tom när han drog vidare till en annan fest. Den festen var inte heller någon höjdare och jag var hemma redan, notera redan, klockan fyra. Sjukt hur perspektiven kan förändras på så kort tid.
På söndagen var jag och Elin tvungna att gå upp tidigt, för vi hade nämligen blivit medbjudna på en tv-inspelning för ett program som heter x-factor. Det är typ som en blanding mellan Idol och Talang. Innan den kände jag mig pigg, men efteråt var jag så jävla trött och sliten. Det är jobbigt att vara publik i fem timmar :P Så jag och Elin stannade för en Döner på vägen hem. Bra skit.

Av Tina - 13 april 2011 20:41

Jag har ju en del lösa planer på att kanske nån gång göra en svensk klassiker, och att simma bröstsim under Vansbrosimmet känns inte som någon bra idé... Därför har jag anmält mig till en simkurs via universitetet här i Berlin! Så varje onsdag 14-15 plaskar jag runt i simbassängen och försöker lära mig crawl.
Jag försökte beskriva byggnaden, omklädningsrummen och själva simhallen för Robert, men jag kunde inte hitta några bra ord som beskriver hur öde, gammalt och slitet allting är. Jag måste nog fota lite nästa vecka.
Simkursen och läraren var bra iaf! Jag var sjukt trött efteråt och är det fortfarande :)

Av Tina - 11 april 2011 14:45

Här kommer ett tips på två klassiska tyska punkrock-band. Jag har själv lyssnat lite på Die Toten Hosen, men Die Ärzte är en ny bekantskap. Så det här är väl egentligen inte ett musiktips som så, utan mer att jag vill att ni ska känna till lite tysk musik-kultur-punk-historia :)


Die Toten Hosen (de döda byxorna) är ett punkrock-band från Düsseldorf som grundades 1982. De har sålt över 23 miljoner skivor i Tyskland och är även kända utomlands. Bandet satsar på sina konserter med nära kontakt med publiken. För att kunna spela på mindre klubbar med mindre publik uppträdde Die Toten Hosen flera gånger under pseudonym.

  

Die Ärzte (läkarna) är ett punkrock-band från Berlin som består av Farin Urlaub, Bela B. och Rodrigo González. De är en av de mest framgångsrika tyska musikgrupperna och har sålt över 23 miljoner skivor i Tyskland. Die Ärzte bildades 1982 och bandnamnet till trots är det ingen av medlemmarna som är läkare eller ens har någon koppling till yrket. 2007 släppte de försäljningsframgången "Jazz ist anders" och den efterföljande turnen sålde slut på så många ställen att de fick sätta in extrakonserter. Till skillnad från sina bandkollegor "Die Toten Hosen" är die Ärzte inte kända utanför tysklands gränser.


Fakta från http://de.wikipedia.org

Av Tina - 10 april 2011 23:30

Den 7e september 2010 flyttade jag till Berlin. Jag vet inte om flytta är ett bra ord, för jag bor ju bara här ett år, men jag bor ju faktiskt här och då har jag ju flyttat... Nåja! Här nedan har jag sammanfattat och kommenterat mina tidigare blogginlägg. Klicka på länken för att läsa hela inlägget. Let's go! 


Första veckan i Berlin.

  • Jag bekantade mig med den tyska byråkratin
  • Sushi är billigt i Berlin och något jag kommer sakna hemma i Sverige.
  • Cykeln som jag köpte blev stulen i vintras. Det började med att framhjulet blev stulet, och sen försvann hela cykeln...

RIP...

  

Språkkursen har börjat.

  • Trots att jag var missnöjd efter språktestet hamnade jag i den bästa gruppen på språkkursen.
  • Språkkursen var bra, men det är inte det som jag helst av allt pluggar, så efter fyra veckor var jag väldigt mätt på språk!
  • Jag hade hört innan att det är under denna språkkurs som man träffar sina kompisar, och det har verkligen stämt för mig!


Språkgruppen 

Löpträff och utlovade bilder.

  • Några fler orienteringsträningar efter denna blev det aldrig, men jag ska bli bättre på det nu!
  • Gymmat på McFit har jag iaf gjort!

Vardag i Berlin.

  • Efter ett tag började det infinna sig någon slags känsla av vardag. Rutiner
  • Något som var jobbigt i början var det där med matbutiker. Mat är billigt i Berlin, men butikerna dåliga. Nu har jag börjat lära mig :)

Trevlig helg med Robert, administration och planer :)

  • Sen kom Robert på besök, och efter det har vi varit ett par. Vi är fortfarande tillsammans och det blir bara bättre och bättre :)

Museum och bio - Veronika bestämmer sig för att dö.

Jag gick på:

  • Altes Museum för andra gången...
  • på bio tillsammans med Sören och såg Veronika bestämmer sig för att dö. Den var bra, men läs boken istället ;)
  • Weinerei - en slags vinrestaurang med roligt koncept. Man betalar för ett glas, sen får man fylla på det hur många gånger man vill, och efteråt betalar man det som man tyckte vinet var värt!

Slut på språkkursen.

  • På Campus Rallye lärde jag och Valentina känna Krisztina.

Uppdatering.

  • Jag åkte hem och sprang 25manna och gick på 25mannafesten.

Prag.

  • Innan undervisningen började åkte jag och ett gäng från språkkursen till Prag.

Mitt schema.

  • Så började föreläsningarna tillslut och jag lyckades pussla ihop mitt schema.
  • Här är kurserna 6 eller 3 hp och går över hela terminen, mkt att plugga samtidigt alltså.
  • Och föreläsningarna är 90 min, NITTIO FUCKING MINUTER.
  • Tydliga läsanvisningar och övningsuppgifter är något jag saknar :(


Jakten efter en balklänning.

  • Eftersom Robert bjudit mig på Luciabal var jag tvungen att hitta en balklänning. Det var lättare sagt än gjort!


Jag i min balklänning, ännu inte upplagd. 

Kallare väder och besök från Sverige.

  • Till slut kom vintern även till Berlin.
  • Lina kom på besök.

Glühwein.

  • När jag vill skriva ut saker måste jag betala runt 5 cent per sida.
  • I Berlin finns (fanns) det hur många julmarknader som helst.

Julmarknad  

Onsdagsöl på KPTN.

  • En onsdagstradition (jag har varit med tre gånger i af) har varit att dricka öl på KPTN, en mysig bar i Friedrichshain.

Annat som har hänt under hösten:

  • Jag har bakat tre gånger (två gånger med Valentina)
  • Elin kom på besök
  • Robert var på besök, jag vet inte hur många gånger :)
  • Jag var hårmodell och missade en exkursion jag ville gå på :(
  • Holly hade julkonsert i Zionskirche, som jag och Valentina var och lyssnade på.
  • Jag har varit på jättemånga roliga hemmafester (WG-partys)
 
Av Tina - 10 april 2011 14:34

Vad hände egentligen?! Jag har varit hemma på lov och bloggen fick också helt oplanerat ta lov, men nu ska jag börja uppdatera igen :)


Hur gick Ursvik Ultra då? Jag var ju ganska nervös innan... Men det gick bra faktiskt! Dagen efter när jag letade efter resultat på hemsidan så hittade jag idén bakom tävlingen, och det var att göra en tävling som var så tuff och jävlig som möjligt. Det har de lyckats bra med!

Hur som helst. Jag är ganska nöjd med min tid (84 eller 86 min, jag minns inte riktigt) och det var sjukt tufft! Riktigt isigt, så att det blev både hårt och halt. Det var så hårt så att jag hade ont i fötterna på slutet, men jag är glad för att jag inte ramlade nån gång... Orienteringsskorna visade sig alltså vara rätt val :)

Ett varv räckte för mig, och jag är otroligt imponerad av de som tog sig runt FEM varv. 75 km... Helt galet.

Ovido - Quiz & Flashcards