turist i tillvaron

Alla inlägg den 30 maj 2011

Av Tina - 30 maj 2011 20:24

Idag var jag och Valentina på en powerwalk i Volkspark Friedrichshain. Hittills har vi gått utmed Panke, utmed Landwehrkanal i Kreuzberg och i Schlosspark Charlottenburg. Både jag och Valentina var dock överrens om att Volkspark Friedrichshain var bäst hittills! Lite mer kuperat och varierande miljöer. Och så var ju vädret kanon! Jag och Valentina kommer fortsätta utforska Berlins parker framöver, men jag är säker på att jag kommer komma tillbaka till Friedrichshain!


Under PWn pratade vi lite om en rätt rolig sak. Berlin är en otroligt häftig stad med pulserande nattliv och levande kultur. Den låga prisnivån gör en helg i Berlin väldigt prisvärt för oss från Skandinavien. Som utbytesstudent är det också en väldigt trevlig stad att bo i, det är en härlig öppen stämning som jag (och Valentina) kommer sakna hemma i Stockholm igen.

Vad vi däremot kom fram till är att Berlin är just en sån stad som man bor en period i, inte hela sitt liv. Poor but sexy är en bra beskrivining på Berlin, och att staden är fattig, det märks. Det saknas alltid pengar till investeringar och upprustningar. Och just en sån sak är kanske inte så roligt i längden. Vad man också kan tröttna på är alla fattiga och trasiga människor på tunnelbanan, i parkerna. När man inte längre festar varje helg, utan istället vill leka familjeliv, är det kanske inte så lockande längre att bo i staden med europas bästa nattliv.


Jag älskar Berlin! Jag är otroligt glad för att jag har fått bo här ett år, lära känna staden och så många människor som bor här. Berlin är en fascinerande stad, full av kontraster. Jag kan varmt rekommendera en resa eller ett utbytesår till Berlin!

Ovido - Quiz & Flashcards