turist i tillvaron

Alla inlägg den 23 september 2010

Av Tina - 23 september 2010 13:00

Det börjar bli dags för en uppdatering här, men det har inte direkt hänt så mycket... Jag börjar få lite rutiner nu med språkkursen och allting. Det rullar på.

Igår var jag på IKEA på förmiddagen för att ha någonting att göra. Jag köpte bla en anslagstavla och två små skålar (som syns på bilden nedan). Sedan tidigare har jag köpt dom randiga tidskriftssamlarna och lådorna. Den röda pärmen är min "bankpärm" som jag fick av Berliner Sparkasse när jag öppnade konto där.

På bilden syns även "Män som hatar kvinnor" på tyska och den tyska varianten av Marabou Daim, dvs Milka Daim. Smakade som vanligt :)

   

Mitt skrivbord


Idag på förmiddagen var jag och handlade i en ny matbutik. Den var större och med bättre utbud. Jag kommer nog handla där fler gånger! På vägen ut såg jag någonting som jag hört talas om, nämligen speciella parkeringsplatser för kvinnor:  


  

Vad syftet med det är har jag inte riktigt förstått men antingen så tror tyskarna att kvinnor parkerar sämre så att dom behöver bredare rutor, eller så är det för att mammorna inte ska behöva släpa sina överfulla kundvagnar och barn så långt. Är det fall två så kan det faktiskt stå Familieparkplatz och är det fall ett så skäms jag. Det där med jämställdhet har inte i alla avseenden kommit så långt här...


Jag ser fram emot helgen jättemycket! Robert kommer nämligen på besök :) Vi ska bla äta middag i tevetornet (på 200meters höjd med utsikt över hela staden eftersom restaurangen snurrar!) och så ska vi gå på opera, Tosca.

Ovido - Quiz & Flashcards