turist i tillvaron

Alla inlägg den 5 april 2010

Av Tina - 5 april 2010 13:00

Denna vecka ligger fokus på att stimulera kroppens reningssystem och därmed höja energin rejält. Det sägs ju tex att tarmens hälsa är kroppens hälsa.

Det säger ju sig själv att allt skräp vi stoppar i oss ackumuleras i kroppen om det inte finns ett fungerande reningssystem. En god hälsa förutsätter alltså att kroppen kan göra sig av med sitt avfall.

Du kan förbättra ditt mående avsevärt genom att göra reningskurer och undvika sådant som kroppen inte tål. Genom att lägga märke till hur du reagerar på maten kan du göra stora förändringar i ditt välmående.


Den här veckan ska jag alltså ta hjälp av min matdagbok. Vilka slutsatser kan jag dra om min egen hälsa och sambandet med det jag äter? Finns det något som jag inte alls mår bra av? Vad skulle jag behöva dra ned på och vad mår jag bra av att äta?


Fokus denna vecka:

- Ta tid på mig när jag äter, tugga väl och inta maten utan stress.
- Pröva att äta lite mindre portioner. Inte för att försöka gå ned i vikt, utan för att kroppen inte är anpassad för att ta emot stora mängder mat. Det förklarar ju varför man blir så dåsig när man är proppmätt. Jag upplever inte alls samma känsla när jag ätit mindre portioner. Jag tror det kan vara bra :)
- Ta matdagboken som hjälp för att se samband mellan olika födoämnen och deras påverkan på min kropp och mentala kapacitet.

Ovido - Quiz & Flashcards